Obavijest o propuštanju produktovoda Opatovac - Brod (BiH)

 
Danas, 28. ožujka 2018., u 13 sati, tijekom ispitivanja, odnosno utvrđivanje trenutačnog stanja dijela neaktivnog produktovoda Opatovac-Brod (BiH) i njegove podobnosti za prenamjenu u izravni plinovod kojim bi se povezala Rafinerija nafte Brod s plinskim transportnim sustavom RH, a koji je prema potpisanom ugovoru obavljala tvrtka Crodux plin iz Zagreba, došlo je do propuštanja i izlijevanja zaostale tekućine.

Odmah po saznanju, te utvrđenoj proceduri za takve slučajeve, djelatnici Plinacra su obavijestili nadležne službe, vatrogasce i policiju. Prostor je ograđen, promet preusmjeren, a vatrogasci su nakon toga, s odgovarajućim protupožarnim sredstvom, prevenirali moguće daljnje ugroze. Prema našim saznanjima Crodux plin već je angažirao ovlaštenu tvrtku koja će provesti sanaciju onečišćenog terena.

Molimo vas da eventualne upite, odnosno detaljnije informacije, zatražite izravno od tvrtke Crodux plin, budući da je navedena tvrtka zadužena i odgovorna za provedbu potpisanog Ugovora o procjeni stanja ranije spomenutog produktovoda.