Obavijest o radovima na mjerno – redukcijskoj stanici (MRS) i plinskom čvoru (PČ) Daruvar

Kao svake godine, i uoči ove ogrjevne sezone Plinacro provodi niz aktivnosti na održavanju plinovoda, kojima osigurava sve tehničko-tehnološke preduvjete za siguran i pouzdan transport plina u narednom razdoblju.
 
Tako će u petak, 29. rujna, biti obavljeni radovi na mjerno-redukcijskoj stanici (MRS) i plinskom čvoru (PČ) Daruvar, koji će omogućiti da se u dogledno vrijeme izvrši in-line inspekcija plinovoda DN 200 Bjelovar - Daruvar, odnosno snimanja stanja stjenke cijevi plinovoda.

Tijekom trajanja radova bit će obustavljen transport plina preko MRS Daruvar, odnosno isporuka plina potrošačima na području grada Daruvara. Predviđeno vrijeme obustave transporta i isporuke plina je 16 sati, odnosno trajati će od 6:00 do 22:00 sata. Pri tome, treba napomenuti kako je navedena obustava nužna kako bi radovi bili obavljeni na siguran način.
 
Radove će obavljati zaposlenici Plinacra te će biti provedeni u strogo kontroliranim i za ljude i okoliš u potpunosti sigurnim uvjetima, međutim, prilikom ispuhivanja plinovoda, doći će do stvaranja veće razine buke. Slijedom toga, ovim putem obavještavamo građane Daruvara kako se radi o planiranim i kontroliranim aktivnostima te se unaprijed ispričavamo zbog mogućih neugodnosti.