Obavijest o radovima na izmještanju magistralnog plinovoda DN 500 Zabok-Ludbreg

Plinacro će, na zahtjev tvrtke Hrvatske ceste d.o.o., a u svrhu izgradnje brze ceste Popovec – Marija Bistrica – Zabok sa spojem na Breznički Hum (dionica Zlatar Bistrica – Andraševec, faza III), u petak 29. rujna i subotu 30. rujna, obaviti radove izmještanja magistralnog plinovoda DN 500 Zabok – Ludbreg. Ukupno će biti zamijenjeno 1.254 metara plinovoda.

Tijekom trajanja radova bit će obustavljen transport plina plinovodom Zabok-Ludbreg te prekinuta isporuka plina potrošačima na području Bedekovčine, Konjščine, Svetog Ivana Zeline i Podruta. Predviđeno vrijeme obustave transporta i isporuke plina je od 08:00 sati 29.rujna (petak) do 16:00 sati 30.rujna (subota), odnosno 32 sata, pri čemu je bitno napomenuti kako je spomenuto nužno kako bi radovi bili obavljeni na siguran način.

Radovi, koje će obavljati zaposlenici tvrtke Plinacro i Izvođač strojarsko-montažnih radova, tvrtka Braco kop d.o.o. iz Zagreba, bit će provedeni u strogo kontroliranim i za ljude i okoliš u potpunosti sigurnim uvjetima. No, prilikom ispuhivanja plinovoda doći će do stvaranja veće razine buke, te Plinacro ovim putem obavještava građane kako se radi o planiranim i kontroliranim aktivnostima i  unaprijed se ispričavamo zbog mogućih neugodnosti.