Plinacrove aktivnosti u sklopu manifestacije "Svibanj - mjesec zaštite od požara"

Manifestacija "Svibanj - mjesec zaštite od požara" nacionalnog je karaktera i provodi se već 40-tak godina. Tvrtke tradicionalno svake godine tijekom mjeseca svibnja intenziviraju vlastite aktivnosti u promicanju preventivnih mjera iz područja zaštite od požara, provode interni nadzor provođenja tih mjera te organiziraju vježbe gašenja.

U Plinacru su tijekom travnja ove godine provedene pripremne aktivnosti za "Svibanj - mjesec zaštite od požara". Izrađeni su programi vježbi i izvršen interni nadzor provođenja preventivnih mjera zaštite od požara na objektima transportnog sustava i u poslovnim objektima u Zagrebu i Ivanić Gradu.

Realizacija svibanjskih aktivnosti započela je 11. svibnja, kad je u Ivanić Gradu, sjedištu Plinacrove Regije transporta plina Središnja Hrvatska, održano predavanja iz područja zaštite od požara, zaštite i spašavanja i evakuacije iz ugroženog područja te vježbe gašenja početnog požara ručnim vatrogasnim aparatima i postupanja u pretpostavljenom izvanrednom događaju. Isti takvi događaji bit će do kraja mjeseca organizirani i u ostalim regijama transporta plina, točnije u Dugopolju (17.svibnja), Slavonskom Brodu (23. svibnja), Stupniku (25. svibnja), Kukuljanovu (30. svibnja) te u Plinacrovoj upravnoj zgradi u Zagrebu (26. svibnja).