Plinacro sudjelovao na 8.međunarodnoj konferenciji i izložbi o naftno-plinskom gospodarstvu u Šibeniku

U organizaciji Hrvatske udruge naftnih inženjera i geologa (HUNIG), u Šibeniku je od 13. do 16. listopada 2015. održana 8. međunarodna konferencija i izložba o naftno-plinskom gospodarstvu, pod motom „Tehnološka dostignuća u području istraživanja, proizvodnje i opskrbe energenata koji će osigurati globalni gospodarski razvoj“. Konferencija je okupila oko 250 sudionika iz 77 tvrtki i institucija iz 11 zemalja.

Svečanom otvaranju skupa, među ostalima, prisustvovali su izaslanik predsjednice Republike Nikica Valentić, zamjenik ministra gospodarstva Alan Leverić, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, zamjenik gradonačelnika Šibenika Nikica Penđerr te predstavnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Svjetskog vijeća za naftu i  hrvatskih energetskih tvrtki.


   
U ime Plinacra, skup je pozdravio član Uprave Ratimir Orešković. Nakon podsjećanja okupljenih kako je Plinacro, dovršetkom IV. faze projekta izgradnje plinskog trensportnog sustava Like i Dalmacije, osigurao i najvažniju pretpostavku za punu plinofikaciju Šibensko-kninske županije, okupljenima je ukratko predstavio ključne projekte na kojima Plinacro trenutno radi. Osvrćući se na vrijednost potencijalnog ulaganja u spomenute projekte, naglasio je važnost osiguranja njihova sufinanciranja iz europskih fondova.

U nastavku skupa predstavljeno je 58 stručnih predavanja i 25 poster predavanja, među kojima i ona zaposlenika Plinacra. Vladimir Đurović, direktor Plinacrove Službe strateškog razvoja, održao je uvodno izlaganje na temu „Uloga Republike Hrvatske u opskrbi plinom zemalja u okruženju“, a prezentiran je i stručni rad na temu „Zaštita okoliša u tvrtki Plinacro“, autora Gorana Križa te koautora Dragutina Crnjaka i Ivana Radoša.