Plinacrov zaposlenik Luka Dermišek održao predavanje studentima RGNF-a

U utorak, 2. lipnja, Plinacrov zaposlenik Luka Dermišek, diplomirani inženjer naftnog rudarstva, upravitelj Regije transporta plina Središnja Hrvatska, održao je predavanje studentima 1. godine diplomskog studija naftnog rudarstva na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
 
Predavanje je održano u sklopu kolegija „Sabiranje i transport nafte i plina 2“, čiji je nositelj prof.dr.sc. Katarina Simon, a prisustvovalo mu je 40-ak studenata. Tijekom sat ipo dugog predavanja Dermišek je studentima prezentirao svoj stručni rad pod nazivom „Popravak plinovoda DN 500 Ivanić-Kutina“, koji je nedavno predstavio na jubilarnom 30. međunarodnom znanstveno-stručnom susretu stručnjaka za plin u Opatiji, kao i na sredinom svibnja, u organizaciji studentskog ogranka SPE-a, održanoj međunarodnoj studentskoj konferenciju ASEC 2015. (Annual Student Energy Conference).

Pored toga, studenti su bili u mogućnosti saznati o postupcima koje Plinacro primjenjuje u svrhu zaštite koridora plinovoda, odnosno vidjeti primjere interventnih aktivnosti koje su uzrok narušavanja zaštitne zone plinovoda, kao i upoznati se s djelatnostošću, organizacijom i poslovanjem Plinacra.