Plinacro na 4. Lideroveoj konferenciji o energetskoj budućnosti – „Kako se uključiti u energetski razvoj Hrvatske“

U Zagrebu je u srijedu, 17. lipnja, održana 4. konferenciji o energetskoj budućnosti – „Kako se uključiti u energetski razvoj Hrvatske“ , u organizaciji poslovnog tjednika Lider.

Kao i ranijih godina, konferencija je okupila relevantne sudionike, koji su, kroz nekoliko predavanja i okruglih stolova, javnosti ponudili svoje viđenje aktualnog stanja energetskog sektora u Republici Hrvatskoj, ali i ključnih projekata i trendova koji će obilježiti njegov razvoj u nadolazećem razdoblju.

Okupljene sudionike uvodno je pozdravio glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović, nakon čega je, izlaganjem na temu „Energetski sektor - pokretač ukupnog razvoja“ skup svečano otvorio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.



U nastavku skupa, među ostalim, održan je i okrugli stol na temu „Razvoj tržišta prirodnog plina“, na kojem su, uz Plinacrovu predstavnicu Ivanu Marković, direktoricu Sektora tehnološkog upravljanja, sudjelovali još i Mladen Antunović (LNG Hrvatska), Ivana Ivančić (PSP), Zoran Miliša (RWE), Boštjan Napast (Geoplin) i Werner Casagrande (EVN Croatia).

Marković je, među ostalim, predstavila najvažnije Plinacrove razvojne projekte te, pri tome, naglasila da svi oni imaju regionalnu dimenziju, odnosno kako su uklopljeni u regionalne energetske razvojne planove.