Plinacro na Danu energetike 2011. Zagrebačkoga poslovnog tjedna

Predstavnici Plinacra sudjelovali na „Danu energetike“ koji se je, u okviru Zagrebačkoga poslovnog tjedna – ZG7 danas održao na Zagrebačkom velesajmu.
Glavna tema ovogodišnjeg „Dana energetike“ bila je „Hrvatska u zajedničkom europskom energetskom sustavu“, koja je odabrana s ciljem da se pokuša utvrditi spremnost najvećih hrvatskih energetskih tvrtki i institucija za skoro uključivanje na zajedničko europsko energetsko tržište. Naime, budući da je opskrba dovoljnim količinama energije jedan od ključnih uvjeta opstanka i razvoja civilizacije, razumljivo je i da gospodarski razvoj direktno ovisi o stupnju energetske sigurnosti i neovisnosti. Hrvatsku i regiju pritom očekuju velike investicije u energetski sektor, što je u današnjim vremenima gospodarske krize velik izazov, ali i prilika.
Nakon uvodnog izlaganja ravnatelja Uprave za energetiku g. Darka Horvata te izlaganja predstavnika JANAF-a i HEP-a, predavanje je održao i rukovoditelj Plinacrove Službe strateškog razvoja i planiranja dipl. ing Vladimir Đurović. U svojem izlaganju, pod naslovom „Sadašnjost i budućnost plinskoga transportnog sustava Republike Hrvatske“, g. V. Đurović iznio je podatke o dosad ostvarenim ulaganjima Plinacra d.o.o. u razvoj, izgradnju i modernizaciju plinskoga transportnog sustava Republike Hrvatske. Također, predstavio je i daljnje razvojne planove koji će našoj zemlji omogućiti pouzdanu i sigurnu dobavu prirodnog plina te, povezivanjem hrvatskoga plinskog transportnog sustava s plinovodnim sustavima susjednih zemalja, Republici Hrvatskoj osigurati stratešku poziciju na energetskoj karti Europske Unije.