In memoriam JOSIP HERAK dipl. ing.

U četvrtak 24. lipnja 2010. godine, nakon duge i teške bolesti, zauvijek nas je napustio naš dragi kolega, velik čovjek i gospodin - dipl. ing. Josip Herak, savjetnik predsjednika Uprave.
Dipl. ing. Josip Herak rođen je 1946. godine u Zagrebu gdje je 1972. diplomirao naftno rudarstvo na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu. Iste se godine zaposlio u INI–Naftaplinu te je ondje od 1979. godine radio na rukovodećim funkcijama Sektora za dobavu, transport i prodaju plina. Od osnivanja tvrtke Plinacro 19. siječnja 2001. godine dipl. ing. Josip Herak bio je direktor Službe komercijalnih poslova u čijem je djelokrugu rada bila prodaja transportnih kapaciteta i usluga transportnog sastava. A zahvaljujući svojemu velikom znanju, iskustvu te iznimnoj stručnosti, 2005. godine imenovan je savjetnikom predsjednika Uprave za komercijalna pitanja i zakonsku regulativu – dužnosti koju je obnašao sve do svoje smrti.
Preranom smrti dipl. ing. Josipa Heraka cijeli je energetski sektor, a posebice plinsko gospodarstvo Republike Hrvatske izgubilo jednog od svojih najvrsnijih stručnjaka. Posebice su toga svjesne generacije mladih Plinacrovih inženjera kojima je tako nesebično prenosio svoje iznimno znanje i iskustvo. Stoga će uspomena na našega dragog Pepija zauvijek ostati sačuvana u našim mislima i srcima.
Djelatnici tvrtke Plinacro d.o.o.