Potpisan Kolektivni ugovor za 2010. godinu

Danas, 25. siječnja 2010. godine u Upravnoj zgradi Plinacra u Zagrebu potpisan je Kolektivni ugovor za Plinacro d.o.o. za 2010. godinu. U ime tvrtke Plinacro Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Jerko Jelić Balta te članovi Uprave Dabiša Bučanac i Damir Pogorevc, a u ime sindikata tajnik Sindikata naftnog gospodarstva Jasna Pipunić po punomoći te predsjednica Sindikata radnika INE i društava INE Zagreb Maja Rilović.
U samo mjesec dana pregovoranja, pregovarački tim Plinacra (čiji je voditelj bio direktor Sektora imovinskopravnih, geodetskih i poslova tehničke zaštite Ivica Arar, a članovi pomoćnik predsjednika Uprave Željko Mihaljević, direktor Poslovnih funkcija Marin Zovko, direktor Sektora transporta plina Mladen Čavić te direktorica Službe pravnih, kadrovskih, sigurnosnih i općih poslova Vesna Matić) postigao je dogovor s predstavnicima sindikata: sklopljenim Kolektivnim ugovorom utvrđena je nova, manja cijena sata rada i dodatka osnovici osnovne plaće za 2010. godinu, čime je u cijelosti provedena preporuka vlasnika, odnosno Vlade RH o smanjenju bruto mase plaća za 10%.
Potpisivanjem Kolektivnog ugovora za 2010. godinu obje su strane – i poslodavac i sindikati pokazale zrelost u odnosu na gospodarsku situaciju u kojoj se odvijao tijek pregovora te socijalnu osjetljivost pa se može konstatirati kako je potpisani Kolektivni ugovor odraz dobroga socijalnog dijaloga i međusobnog poštovanja između dva partnera. 
Svečanom potpisivanju Kolektivnog ugovora prisustvovao je i pregovarački tim sindikata: Ivan Sesvečan, Branko Vučina, Stjepan Grižić, Tomislav Gračan, Dubravko Sabolek i Zdenko Mučnjak.