Priopćenje za javnost

Prema obavijestima dispečerskih centara austrijskog OMV-a i slovenskog Geoplin Plinovoda te podacima s UMS Rogatec na hrvatsko-slovenskoj granici, ulaz prirodnog plina iz Rusije u transportni sustav Republike Hrvatske i dalje je potpuno obustavljen.
U okviru svojih odgovornosti nacionalnog operatora plinskoga transportnog sustava RH, a u stalnoj koordinaciji s Upravom za energetiku Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i INOM d.d. kao opskrbljivačem plinom, Plinacro i dalje kontinuirano analizira i kontrolira uvjete u sustavu, nadzire provođenje ograničenja potrošnje plina za industrijske kupce na transportnom sustavu te industrijske kupce na distribucijskim sustavima te poduzima sve nužne mjere kako bi, usprkos obustavi ulaza plina iz Rusije, održao sigurnost i pouzdanost plinskoga transportnog sustava Republike Hrvatske te osigurao nesmetanu opskrbu plinom zaštićenih kupaca.
Radi pravodobnog i cjelovitog izvještavanja javnosti, Ured za odnose s javnošću tvrtke Plinacro d.o.o. svakog će dana u 8:15 i 15:45 h predstavnicima medijskih kuća slati najnovije Priopćenje o trenutačnom stanju plinskoga transportnog sustava RH.
Prethodna tema:
Priopćenje za javnost
Sljedeća tema:
Priopćenje za javnost