In memoriam VLADIMIR ĐUKES dipl. ing.

Dipl. ing. Vladimir Đukes rođen je 1956. godine u Nedelišću gdje je završio osnovnu školu. Prva dva razreda opće srednje škole pohađa u Čakovcu, a zatim školovanje nastavlja na srednjoj strojarskoj školi u Varaždinu. Uz Varaždin su vezani i studentski dani našega Vlade: ondje 1975. upisuje Rudarsko-geološko-naftni fakultet na kojemu 1978. godine završava smjer hidrotehnike na Višoj geotehničkoj školi. Iste godine, odmah poslije završetka studija zapošljava se u poduzeću Geotehnika iz Zagreba, a nakon otvaranja plinskog polja Mihovljan 1984. godine počinje raditi u Sektoru proizvodnje INA-Naftaplina.
Radnu karijeru prekida 1991. godine kad od samih početaka agresije na Hrvatsku, kao pripadnik 54. samostalne bojne HV-a, aktivno sudjeluje u borbama koje su se vodile na ratištu oko Pakraca. Nakon završetka Domovinskog rata, vraća se na svoje radno mjesto u INA-Naftaplinu. No, iskrena želja za daljnjim stručnim usavršavanjem navodi ga da 1997. godine upiše Geotehnički fakultet u Varaždinu na kojemu je, paralelno uz rad, i diplomirao 1999. godine.
U Sektoru transporta plina tvrtke PLINACRO d.o.o. dipl. ing. Vladimir Đukes radi od njezina osnivanja 2001. godine. A zahvaljujući svojemu velikom znanju, iskustvu i stručnosti, u lipnju 2006. godine imenovan je upraviteljem Regije transporta plina Sjeverna Hrvatska sa sjedištem u Zaboku – dužnosti koju je obnašao sve do svoje prerane smrti.
Dipl. ing. Vladimir Đukes bio je vrstan stručnjak, ali između djelatnika Plinacra posebno je bio omiljen upravo zbog svoje jednostavnosti, osobne topline, blagosti i vedrine – u današnjem svijetu rijetkih vrlina radi kojih će uspomena na njega zauvijek ostati sačuvana u našim mislima i srcima. Iako je bol zbog njegova iznenadna gubitka velika, sretni smo i ponosni što smo imali čast da ga poznajemo i zajedno s njim radimo.
Djelatnici tvrtke Plinacro d.o.o.

 
Sljedeća tema:
Priopćenje za javnost