Plinacru srebrena plaketa za doprinos u radu Matice hrvatske

U prisutnosti članova Matice hrvatske i brojnih uzvanika, u ponedjeljak 13. ožujka u prostorima Matice u Zagrebu, dodijeljene su plakete sponzorima i donatorima koji su u protekloj godini podupirali rad i brojne projekte pokrenute u svrhu obilježavanja 180. obljetnice utemeljenja.



Tom prigodom predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran zahvalio je gospodarstvenicima na potpori radu Matice i pri tom pobrojao programe pokrenute u obljetničkoj godini. Posebno je istaknuo svečani program proslave 180. obljetnice utemeljenja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu te održavanje 155 programa i ciklus tribina „Sučeljavanja u Matici hrvatskoj“ na kojima su stručnjaci iz različitih područja otvorili brojne teme te iznosili različite stavove o vitalnim pitanjima društva. 


 
Sve navedeno ne bi bilo moguće bez pomoći donatora i sponzora, istaknuo je predsjednik Matice hrvatske, te još jednom zahvalio svima na sudjelovanju i potpori koju pružaju jednoj od najstarijih hrvatskih kulturnih ustanova. Okupljenim donatorima i sponzorima zahvalio je i gospodarski tajnik Ivica Nuić. 
 
Primajući srebrenu plaketu za doprinos u radu  Matice hrvatske, predsjednik Uprave Plinacra Ivica Arar zaželio je uspjeh u ostvarenju budućih programa Matice na promicanju nacionalnog i kulturnog identiteta Republike Hrvatske