Ministar infrastrukture Republike Slovenije Jernej Vrtovec i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić posjetili LNG terminal

Ministar infrastrukture Republike Slovenije Jernej Vrtovec posjetio je danas, 4. travnja 2022. godine, LNG terminal na otoku Krku. Ministra Vrtovca dočekao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, državni tajnik Ivo Milatić, direktor LNG Hrvatska Hrvoje Krhen te predsjednik Uprave Plinacra Ivica Arar.  
 
Nakon obilaska FRSU broda LNG Croatia ministar Ćorić je u izjavi za medije potvrdio da su kapaciteti LNG terminala tehničkim prilagodbama FSRU broda LNG Croatia i plinskog transportnog sustava Plinacra povećani za 300 milijuna kubičnih metara plina godišnje, za čiji zakup ide uskoro raspisivanje međunarodnog natječaja. 
Ministar Vrtovec iskazao je interes za dodatne kapacitete kako bi osigurali diverizifikaciju dobave plina u Sloveniji, koja trenutno gotovo u potpunosti ovisi o uvozu ruskog plina. Dodatnom količinom plina s Krka bi se pokrila trećina godišnjih potreba Slovenije.
 
Predsjednik Uprave Plinacra Ivica Arar i direktor LNG Hrvatska Hrvoje Krhen zahvalili su ministrima na posjeti i izrazili zadovoljstvo činjenicom da je realizacijom projekta LNG terminala i spojnog plinovoda Zlobin – Omišalj Hrvatska je dobila novi diverzificirani dobavni pravac čime je ojačana energetska stabilnost RH, središnje i jugoistočne Europe.