Plinacro dobitnik nagrade 100% Lider invest u kategoriji velikih investicija za projekt izgradnje kompresorske stanice

Tvrtka Plinacro dobitnik je nagrade 100% Lider invest u kategoriji velikih investicija za projekt izgradnje 218 milijuna kuna vrijedne prve kompresorske stanice na plinskom transportnom sustavu Republike Hrvatske koja je početkom godine puštena u rad.


Izvor: Ratko Mavar/Lider media 
 
Svečana dodjela nagrada održana je u srijedu, 28. listopada u Kristalnoj dvorani hotela Westin, a predsjedniku Uprave Plinacra, Ivici Araru nagradu je uručio Zdenko Lucić, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.
 
„Dovršetkom kompresorske stanice osigurali smo dvosmjerni protok plina na interkonekcijama s Mađarskom i Slovenijom, čime smo ispunili zahtjev iz Direktive EU o osiguranju dvosmjernog protoka plina. Kompresorska stanica omogućit će i otpremu plina s LNG terminala prema Mađarskoj, Sloveniji  i trećim zemljama, što će povećati učinkovitosti našega transportnog sustava, ali i povećati sigurnost opskrbe domaćih potrošača plina.
Sa zadovoljstvom želim istaknuti kako smo pred dovršetkom i druge velike investicije, izgradnje otpremnog plinovoda Zlobin – Omišalj, čije će puštanje u rad biti koncem ove godine.“ istaknuo je Arar.


Izvor: Ratko Mavar/Lider media