Plinacro uz žrtve potresa


Uprava tvrtke Plinacro, operatera transportnog sustava Republike Hrvatske, odobrila je donaciju u iznosu od 300.000,00 kuna za pomoć unesrećenima u razornim potresima koji su 28. i 29.12.2020. godine pogodili središnju Hrvatsku. Iznos će biti uplaćen na račun koji je otvorila Vlada RH u akciji „Pomoć za obnovu nakon potresa“ za sanaciju posljedica potresa u gradovima Petrinji, Sisku i Glini te drugim gradovima i općinama pogođenim potresom.
Uprava i djelatnici tvrtke odlučili iskazati jedinstvo i solidarnost sa svima koji su se prethodnih dana suočili sa značajnom materijalnom štetom kao posljedicom snažnih potresa koji su mnoge prisilili da napuste sigurnost doma.
 
Na području zahvaćenom potresima Plinacro ima niz objekata uključujući kompresorsku stanicu, osam mjerno-redukcijskih stanica, šest blokadno-ispuhivačkih stanica, tri mjerno-regulacijske stanice  te jedan plinski čvor. Detaljnim pregledom utvrđeno je kako plinski transportni sustav Republike Hrvatske nije pretrpio oštećenja te nastavlja i dalje ostvarivati svoju misiju sigurnog i pouzdanog transporta prirodnog plina.