Predsjedniku Uprave Plinacra Ivici Araru dodijeljeno Priznanje za poseban doprinos razvoju plinskoga gospodarstva za 2020. godinu

Predsjednik Uprave Plinacra Ivica Arar dobitnik je Priznanja za poseban doprinos razvoju plinskoga gospodarstva za 2020. godinu koje dodjeljuje Hrvatska stručna udruga za plin. Odbor za priznanja i nagrade HSUP-a nominirao je g. Arara za ovo prestižno priznaje temeljem rezultata tridesetogodišnjeg rada u energetskom sektoru.

 
 
Svečana dodjela priznanja održana je u petak 23. listopada 2020. godine u sklopu završnice virtualnog 35. Međunarodnog znanstveno-stručnog susreta stručnjaka za plin.

U prigodnom govoru Arar je zahvalio Odboru za priznanja i nagrade na nominaciji te Upravnom odboru Hrvatske stručne udruge za plin na dodijeljenom Priznanju. Istaknuo je kako je cijeli radni vijek proveo u tvrtkama koje se bave plinskim poslovanjem, a u Plinacru je od samog osnutka tvrtke. Bio je dio tima koji je sudjelovao u izgradnji i modernizaciji plinskoga sustava koji danas obuhvaća 2713 kilometra plinovoda, više od 450 nadzemnih objekata, 157 mjerno-redukcijskih stanica te kompresorsku stanicu. Naglasio je kako su pred dovršetkom radovi na izgradnji otpremnog plinovoda LNG terminala Zlobin – Omišalj kojim će se omogućiti dodatni dobavni pravac prirodnoga plina i time pridonijeti energetskoj neovisnosti Republike Hrvatske.
 
„Priznanje je to i djelatnicima Plinacra bez čijeg bismo iznimnog zalaganja teško postigli ove dojmljive rezultate koji Plinacro svrstavaju među tehnički i tehnološki najmodernije operatore plinskih transportnih sustava u Europi“, naglasio je Arar.