Plinacro dobitnik Hrvatske velike nagrade sigurnosti

U Opatiji je u srijedu 23. listopada održana svečanost dodjele Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2019. tijekom koje je Plinacru za projekt njegova Nadzorno-operativnog centra (NOC) uručena nagrada u kategoriji najreprezentativnijeg projekta sigurnosti sustava. Nagradu je predsjedniku Uprave Plinacra Ivici Araru uručio Alen Delić, potpredsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti (HUMS), utemeljitelja spomenute nagrade. Nagrada se dodjeljuje od 2011. godine u ukupno 12 kategorija.



Plinacro je u prethodnih nekoliko godina uložio oko 22 milijuna kuna u tehničku zaštitu, a ovogodišnji dovršetak NOC-a, investicije vrijedne oko 2 milijuna kuna, kruna je tih ulaganja. Riječ je o jednom od najsuvremenije opremljenih središta tog tipa u Hrvatskoj koji omogućuje da se 24 sata dnevno, 365 dana u godini nadgleda stanje sigurnosti na Plinacrovim objektima smještenim diljem Republike Hrvatske. Takva provedba središnjeg nadzora sustava tehničke zaštite objekata osigurava optimizaciju poslovanje tvrtke, podiže opće stanje sigurnosti te smanjuje potrebno vrijeme reakcije na incidentne situacije.

Predsjednik Uprave Plinacra Ivica Arar tom je prigodom izjavio: „Izuzetno mi je drago da su najeminentniji stručnjaci iz područja tehničke zaštite prepoznali Plinacrove napore u podizanju razine tehničke sigurnosti naših objekata i što je naš Nadzorno-operativni centar, tehnički i tehnološki visokosofisticirani dio Plinacrova sustava, prepoznat kao iznimno kvalitetan projekt koji doprinosi sigurnom i pouzdanom transportu prirodnog plina mrežom plinovoda dugom gotovo 2700 kilometara“.