Plinacrov zaposlenik doc.dr.sc. Darko Pavlović dobitnik nagrade Zaklade Hrvoje Požar

Zaklada Hrvoje Požar tradicionalno svake godine, u nekoliko kategorija, dodijeljuje nagrade "Hrvoje Požar" zaslužnim pojedincima iz energetskog sektora i iznimnim studentima studija energetskog usmjerenja te stipendira izvjesni broj vrsnih studenata.

Glavni odbor Zaklade donio je odluku o ovogodišnjim dobitnicima te je za popularizaciju znanosti nagrađen doc.dr.sc. Darko Pavlović, savjetnik predsjednika Uprave Plinacra.

Pored njega, nagrade su dodijeljene i za inovacije u području energetike, te su ovogodišnji laureati Mate Rimac i dr. sc. Ante Elez iz Končar Generatora i motora, te za značajnu stručnu i znanstvenu djelatnost u razvitku energetike, a u toj je kategoriji nagrađena dr. sc. Branka Jelavić iz Energetskog instituta Hrvoje Požar. 

Kad je riječ o studentima, za izvrstan uspjeh na studiju energetskog usmjerenja nagrađeni su Goran Fonjek  (Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu), Helena Peći (Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb), dok je za posebno zapažen diplomski rad iz područja energetike nagrađena Andreja Žužić s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu. Pored toga, dodijeljene su i četiri stipendije za stručni dio studija, studentima Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta i Fakulteta Strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.  

Svečana dodjela nagrada bit će održana 5. srpnja u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti (HAZU).