Na konferenciji DRONEfest prezentirane mogućnosti nadzora plinovoda bespilotnom letjelicom

U zagrebačkom Plaza Event Centru (bivšem Hypo Centru) 30. i 31. ožujka 2017. godine održana je druga regionalna konferencija o bespilotnim letjelicama DRONEfest.
 
Riječ je o najvećoj konferenciji o bespilotnim letjelicama (dronovima) u regiji koja jednom godišnje okuplja stručnjake, poslovnu i akademsku zajednicu te državne institucije s namjerom da promovira industriju bespilotnih letjelica i njihovu primjenu u poslovanju. Glavne teme konferencije uključuju trendove u industriji te mogućnosti komercijalne primjene dronova u različitima područjima, među koje se ubraja i energetika.
 
Drugog dana konferencije, u petak 31. ožujka, održana je prezentacija na temu „Nadzor plinovoda bespilotnom letjelicom“, koja je sudionicima konferencije ponudila analizu postojećih tehnoloških rješenja te približila prednosti primjene dronova u nadzoru plinovoda i njihovu integraciju s ostalim sustavima nadzora. Autori prezentacije bili su dr.sc. Darko Pavlović, savjetnik predsjednika Uprave Plinacra i Antonijo Bolanča iz HROTE-a.