Obavijest o radovima na izmještanju magistralnog plinovoda DN 500 Rogatec-Zabok

Plinacro d.o.o., na zahtjev tvrtke Hrvatske ceste d.o.o., a u svrhu izgradnje spojne ceste Zabok (D24) – Krapina (D1), u utorak 2. lipnja 2015., obavit će radove na izmještanju magistralnog plinovoda DN 500 Rogatec – Zabok u Svetom Križu Začretje.
 
Slijedom navedenog, iz plinovoda Rogatec – Zabok ispuhivat će se plin na blokadno-ispuhivačkim stanicama (BIS) duž plinovoda i to na:

Prvo ispuhivanje započet će u 6:00 sati, a maksimalno predviđeno trajanje je oko 3 sata. Drugo ispuhivanje planirano je nakon završetka strojarsko-montažnih radova, također, u dužini od oko 3 sata.
 
Tijekom trajanja radova bit će obustavljen transport plina plinovodom Rogatec – Zabok te prekinuta isporuka plina potrošačima na području Grada Krapine i okolnih općina Jesenje, Radoboj, Đurmanec, Petrovsko, Novi Golubovec i Mihovljan. Predviđeno vrijeme obustave transporta i isporuke plina je 48 sati, pri čemu je bitno napomenuti kako je spomenuto nužno kako bi radovi bili obavljeni na siguran način.
 
Radovi, koje će obavljati zaposlenici tvrtke Plinacro, bit će provedeni u strogo kontroliranim i za ljude i okoliš u potpunosti sigurnim uvjetima. No, prilikom ispuhivanja plinovoda doći će do stvaranja veće razine buke, te Plinacro ovim putem obavještava građane kako se radi o planiranim i kontroliranim aktivnostima te se unaprijed ispričavamo zbog mogućih neugodnosti.