Predsjednik Uprave Plinacra Marin Zovko dobitnik nagrade Croatian Energy Award 2014 u kategoriji menadžer godine

Zagreb, 16. lipnja 2014. – U organizaciji Saveza za energetiku Hrvatske,  krovne nacionalne nevladine organizacije za pitanja energetike, obnovljivih izvora energije, poticanja energetske efikasnosti i zaštite okoliša, danas je održana dodjela nagrada Croatian Energy Award te je u kategoriji menadžera godine nagrada pripala Marinu Zovku, predsjedniku Uprave Plinacra. Nagrade su dodijeljene u sklopu svečanosti otvaranja prvog izdanja Specijaliziranog sajma energetike, tržišta energije, elektrostrojarstva, industrijske automatizacije, elektronike, računalnih i inteligentnih sustava "All Energy Expo" i "Regional Energy-Tech Summit" posvećenog stručnoj diskusiji o novim tehnologijama i investicijama, koji se od 16. do 18. lipnja održava u zagrebačkom Hypo centru.  
 
Nagradu je u ime g. Zovka preuzeo g. Radovan Cvek, član Uprave Plinacra, koji je tom prilikom zahvalio na priznanju te istaknuo kako je to nagrada i tvrtki Plinacro, odnosno potvrda njezina uspješnog poslovanja.
 
Croatian Energy Award dodijeljena je u još tri kategorije, te je tako tvrtka HEP-Opskrba d.o.o. dobitnik u kategoriji malo i srednje poduzetništvo, Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje SUPEUS nagrađena je u kategoriji neprofitnih organizacija, dok je nagrada za životno djelo pripala g. Zdenku Tonkoviću, glavnom tajniku Hrvatskog ogranka Međunarodne elektrodistribucijske konferencije (HO CIRED).
 

 

Savez za energetiku Hrvatske, inače nositelj dodjele godišnje Nagrade za razvoj hrvatskog zelenog gospodarstva i godišnje Nagrade za kreativne i inovativne programe u turizmu s naglaskom na održivi razvoj, ove je godine utemeljio i Croatian Energy Award,  program nacionalnog nagrađivanja i vrednovanja koji se odnosi na podršku profitnim i neprofitnim sustavima te pojedincima za razvoj održivog nacionalnog energetskog sektora i industrije.