Plinacrova financijska pomoć radnicima DINE-Petrokemije

Nacionalni operator plinskoga transportnog sustava Republike Hrvatske – Plinacro d.o.o. danas je na temelju odluke Uprave Društva uplatio jednokratnu financijsku pomoć u iznosu od 100.000 kuna radnicima DINE-Petrokemije d.d., a koja će se realizirati putem njihova sindikata. Obje tvrtke i Plinacro d.o.o. i DINA-Petrokemija d.d. nekoć su bile članice INA Grupe, ali su nakon izdvajanja iz Ine krenule različitim putevima. Naime, godine 2001. tvrtku Plinacro d.o.o. u 100%-tnom je vlasničkom udjelu otkupila Vlada Republike Hrvatske te je danas uspješna tvrtka koja pravodobno realizira sve svoje investicijske planove, posluje s dobiti i jedan je od vodećih poslovnih subjekata energetskoga gospodarstva naše zemlje.
K tomu, tvrtka Plinacro u sklopu svojih investicijskih planova namjerava izgraditi plinovod od Zlobina do Omišlja kojim bi se prirodni plin dopremao do DINE-Petrokemije d.d., što bi proizvodnju učinilo efikasnijom i povećalo šanse za opstanak tvornice. A nakon izgradnje LNG-terminala na otoku Krku, u neposrednoj blizini postrojenja DINE-Petrokemije, tim će se plinovodom plin otpremati prema srednjoeuropskim tržištima, dok će sinergija u razmjeni energije biti iznimno važna za obje tvrtke.
Razlog je to više odluci o uplati jednokratne financijske pomoći upravo radnicima DINE-Petrokemije d.d., temeljenoj na već višestruko dokazanom društvenom odgovornom poslovanju Uprave i radnika Plinacra i njihovoj socijalnoj osjetljivosti. Naime, poštujući odluku Vlade Republike Hrvatske, radnici Plinacra prošle su se godine odrekli isplate Božićnica, ali istodobno su – solidarizirajući se s egzistencijalno ugroženim radnicima DINE Petrokemije d.d. – jednim dijelom za Božićnice osiguranih sredstava u iznosu od 100.000 kn odlučili pomoći svojim nekadašnjim kolegama, a vjerujemo – budućim partnerima.