Plinacro predstavio regionalne projekte na Sarajevskoj plinskoj konferenciji

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine Sarajevu održava se od 27. do 29. veljače Peta međunarodna plinska konferencija jugoistočne Europe pod nazivom “Prirodni plin u svjetlu novih investicija na energetskom tržištu”.
Na konferenciji, koja je okupila velik broj uglednih stručnjaka iz plinskog gospodarstva cijelog svijeta, nazočio je i Vladimir Đurović, rukovoditelj službe  strateškog razvoja i planiranja Plinacra.
Tom prigodom, najavio je dva izuzetno važna regionalna projekta kojim bi se smanjila ovisnost o opskrbi plinom. Prvi je gradnja Jadransko-jonskog plinovoda koji će prolaziti hrvatskom obalom, Crnom Gorom i Albanijom, a  za koji bi u  ožujku započela izrada studije izvedivosti. Drugi je vezan uz izgradnju LNG terminala na otoku Krku za koji je istaknuo kako je nedvojbeno prostorno najbolja lokacija za izgradnju te da se ozbiljno razmišlja o izgradnju terminala u fazama. 
Oba projekta su od iznimnog značaja za sve zemlje u regiji kao jedan od načina smanjenja energetske ovisnosti i osnovni preduvjet, kroz proširenje postojeće transportne mreže, za veću uporabu plina.