Izjava Jerka Jelić-Balte, direktora Plinacra Hrvatskom radiju

"Nekoliko je razloga uredne opskrbe prirodnim plinom unatoč velikim hladnoćama i kvaru na proizvodnim postrojenjima i osjetno manjoj isporuci plina sa sjeverno-jadranskih polja. Prvi je doista brza reakcija i dodatni uvoz  plina tvrtke Prirodni plin koja je nositelj opskrbe u Republici Hrvatskoj. Isto tako,  brza reakcija INE i popravak kvara na proizvodnim  platformama sjevernog Jadrana tako da se već sad proizvodni sustav počeo uključivati u opskrbu
Drugi je razlog Plinacrova pravodobna izgradnja i tijekom 2011. puštena u rad interkonekcija Hrvatska-Mađarska preko koje se odvija uvoz plina, a koja je kao što je poznato, bez stvarnih razloga osporavana od pojedinih energetskih stručnjaka.
I treći je, pravodobno ulaganje  u povećanje kapaciteta Podzemnog skladišta plina Okoli koje, čak i u stanju kada je više od 50 posto operativnog volumena iscrpljeno, može isporučivati u plinski sustav 200 tisuća prostornih metara plina na sat.
Na kraju dopustite da istaknem i izvanrednu koordinaciju glavnih subjekata plinskog gospodarstva Republike Hrvatske, Plinacra koji je pripremio transportni i skladišni sustav  i za puno niže temperature i tvrtke Prirodnog plina koji je kao opskrbljivač osigurao dovoljne količine plina i za ovakve ekstremne uvjete“. - izjavio je za Hrvatski radio direktor Plinacra Jerko Jelić-Balta.