Plinacro na XXVII.opatijskom skupu stručnjaka za plin

U kongresnom centru Grand Hotela Adriatic u organizaciji Hrvatske stručne udruge za plin (HSUP) održati će se, od 09. do 11. svibnja 2012.  XXVII. Međunarodni znanstveno - stručni susret stručnjaka za plin .
Tradicionalni susret ''plinaša'' okupit će brojne renomirane hrvatske stručnjake i vodeće ljude iz plinskog biznisa koji će izložiti svoje ideje i planove za budućnost plinskog gospodarstva.
Svoje radove prijavili su Plinacrovi stručnjaci sa sljedećim temama:
• Hrvoje Krhen i Goran Frančić, s temom : PODMORSKE DIONICE HRVATSKOG DIJELA JONSKO – JADRANSKOG PLINOVODA (IAP)
• Dubravko Proštenik i Goran Frančić s temom : POVEZANOST RAZVOJA TERMINALA ZA UKAPLJENI PRIRODNI PLIN I PLINOVODNE MREŽE S RASTOM POTROŠNJE PRIRODNOG PLINA U REGIJI
• Marijan Svjetličić, Goran Frančić i Mitja Podgorelec (Plinovodi d.o.o., Slovenija) s temom : ODREĐIVANJE TOČKE PRIJELAZA HRVATSKO–SLOVENSKE GRANICE INTERKONKCIJSKOG PLINOVODA HRVATSKOG I SLOVENSKOG PLINSKOG TRANSPORTNOG SUSTAVA NA PRAVCU ZLOBIN-RUPA-KALCE (Slo)
• Dragica Bago s temom : PRIPREMA VOĐENJA PLINSKOG TRANSPORTNOG SUSTAVA NA TEMELJU ANALIZA HIDRAULIČKIH SIMULACIJA

• Goran Bulatović i Bernard Gregčević sa temom: NISKONAPONSKI PRIKLJUČCI, SUSTAV NEPREKIDNOG NAPAJANJA TE OPTIČKO KOMUNIKACIJSKI SUSTAVI NA PLINOVODIMA 
• Vaclav Hlavaty sa temom: SPECIJALNE TOČKE IZGRADNJE IV. DIJELA SUSTAVA LIKE I DALMACIJE

Očekuje se oko petstotinjak uglednih stručnjaka iz zemlje i svijeta koji će preko znanstveno-stručnih predavanja, okruglih stolova i panel diskusija obrazložiti brojne aktualne teme iz plinskog gospodarstva.