Dan plina 2011.

U organizaciji Hrvatske stručne udruge za plin (HSUP) danas je, 18. listopada 2011., u poslovnim prostorima Ine-Naftaplina prigodnom svečanošću obilježen Dan plina. Pozdravljajući nazočne i čestitajući im Dan plina, predsjednik Hrvatske stručne udruge za plin Miljenko Šunjić istaknuo je kako je protekla godina donijela 30 tisuća novih korisnika, uglavnom individualnih potrošača prirodnog plina te kako su vlasnici 3100 kotlovnica odabrali prirodni plin kao energent kojim će se ubuduće grijati.
Tijekom radnog dijela svečane sjednice, čija je glavna tema bila sigurnost opskrbe tijekom predstojeće ogrjevne sezone, svoje je izlaganje održao i direktor Plinacra Jerko Jelić Balta. Tom je prigodom stručnoj javnosti i okupljenim predstavnicima medija još jedanput potvrdio da će tvrtka Plinacro – kao operator plinskoga transportnog sustava Republike Hrvatske, zadužena za sigurnost i pouzdanost sustava – potpuno spremno dočekati nastupajuću sezonu grijanja te će Plinacrov transportni sustav plinovoda, kao i dosad, biti pripravan kako bi u svim uvjetima pretransportirao sve ugovorene količine plina.
Direktor Sektora razvoja i investicija PSP (Podzemnog skladišta plina) d.o.o. Vlatko Bilić-Subašić izvijestio je da je u podzemno skladište Okoli utisnuto 545 milijuna prostornih metara plina te je tako i skladišni sustav potpuno spreman za ogrjevnu sezonu. Također, istaknuo je kako je najvažniji zadatak PSP-a u sljedećoj godini povećanje izlaznog kapaciteta skladišta u Okolima.
Prema riječima Davorke Tancer, direktorice Prirodnog plina, i ova tvrtka spremno dočekuje zimu. Novi ugovor o uvozu plina fleksibilniji je od prijašnjeg i daje prostora za pojačane isporuke u razdoblju najveće potrošnje.
Na svečanoj sjednici Hrvatske stručne udruge za plin, nagradu za životno djelo dobila je dugogodišnja djelatnica INE i prva direktorica Plinacra Dagmar Tomljenović, a priznanje za aktivno medijsko praćenje energetskog i plinskoga gospodarstva dodijeljeno Nadi Kolegi s televizije Kapital Network.
 
Prethodna tema:
Dan plina 2011.