Počela izgradnja III. dijela plinovodnog sustava Like i Dalmacije

Uvođenjem u posao izvođača radova i stručnog nadzora ovog je tjedna počela izgradnja III. dijela plinovodnog sustava Like i Dalmacije koji se, zbog težine trase i specifičnih geomorfoloških uvjeta tog područja, drži najzahtjevnijim dijelom budućega magistralnog plinovoda Bosiljevo–Split. Naime, uz izgradnju 91,3 km dugačke dionice magistralnog plinovoda od Gospića do Benkovca, promjera DN 500 i radnog tlaka 75 bar, radovima na trećem dijelu plinovodnog sustava Like i Dalmacije obuhvaćena je i izgradnja 36,9 km dugačkog plinovoda Benkovac–Zadar DN 300/75, odvojnih plinovoda za Benkovac (DN 200/75, dužine 12,7 km) i Obrovac (DN 300/75, dužine 5,7 km), kao i pripadajućih mjerno-redukcijskih stanica (MRS) Gračac, Obrovac, Zadar, Biograd i Benkovac
Radove na izgradnji III. dionice magistralnog plinovoda Bosiljevo−Split, od Gospića do Benkovca, uključujući i izgradnju mjerno-redukcijskih stanica Gračac i Benkovac te sve radove potrebne za puštanje u rad ove, 31,8 milijuna eura vrijedne dionice plinovoda, izvodit će hrvatsko-talijanski konzorcij tvrtki Dalekovod d.d. i Ghizzoni Spa.  Pritom će talijanska tvrtka Ghizzoni izvoditi specijalizirane strojarsko-montažne radove na izgradnji plinovoda, dok će hrvatski partner u konzorciju – tvrtka Dalekovod d.d. biti zadužena za građevinske i sve ostale radove.    
Izvođač radova izgradnje odvojnog plinovoda za Obrovac i MRS Obrovac je tvrtka Monter–Strojarske montaže d.d., dok je tvrtka Montmontaža–Plinovodovod d.o.o. zadužena za izgradnju plinovoda Benkovac–Zadar, odvojnog plinovoda za Biograd, kao i MRS Zadar i  Biograd.
Usprkos iznimnoj težini terena, predviđeni rok za izvođenje radova je samo 12 mjeseci tako da će kompletan III. dio plinovodnog sustava Like i Dalmacije biti dovršen u proljeće 2011. godine.