Uprava i rukovodstvo Plinacra obišli gradilište II. dionice plinovoda Bosiljevo-Split

Ovoga tjedna redoviti kolegij tvrtke Plinacro održan je na gradilištu Plinovodnog sustava Like i Dalmacije te su tom prilikom Uprava i rukovodstvo Plinacra obišli trasu II. dionice magistralnog plinovoda u izgradnji, od BS-2 Josipdol do MČS-3 Gospić.
Usprkos otežanim vremenskim uvjetima, u tijeku je izgradnja odvojnih plinovoda za Otočac (dužine cca. 10,5 km) i Gospić (dužine cca. 0,7 km) te pripadajućih mjerno-redukcijskih stanica (MRS). Oba odvojna plinovoda bit će izgrađena od čeličnih cijevi promjera 200 mm i maksimalnoga radnog tlaka 75 bar, a dovršetak njihove izgradnje predviđen je već sredinom ožujka ove godine.
Istodobno, početkom studenog počelo je i izvođenje radova na 27,8 milijuna eura vrijednoj izgradnji magistralnog plinovoda Josipdol−Gospić, promjera DN 500 i dužine 83,4 km, čiji je završetak predviđen za studeni 2010. godine tako da će, što se tvrtke Plinacro d.o.o. tiče, tehnički uvjeti za moguću potrošnju prirodnog plina u Ličko-senjskoj županiji biti osigurani krajem 2010. godine, odnosno za sljedeću ogrjevnu sezonu.
 
Tijekom kolegija, direktor Sektora investicija Dubravko Kamenečki održao je i opsežnu prezentaciju o stanju investicijskih projekata Plinacra i planu za 2010. godinu.
Također, Sektor investicija tom je prigodom izvijestio Upravu Plinacra da su Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva RH podneseni zahtjevi za tehničkim pregledom mjerno-redukcijske stanice Rijeka Istok te magistralnog plinovoda Vodnjan–Umag (uključujući i pripadajuće mjerno-redukcijske stanice Poreč, Rovinj, Kovri i Umag). Tehnički pregled građevine posljednji je korak prema izdavanju uporabne dozvole objekta i njegova puštanja u rad.