Predstavnici Plinacra u Krapinsko-zagorskoj županiji

Imovinsko-pravni poslovi u skladu s planiranim rokovima
 
Radnim sastankom Uprave Plinacra i čelništva Krapinsko-zagorske županije koji je održan 4. srpnja 2024. godine u Krapini, završeno je predstavljanje projekta izgradnje plinovoda koji se financiraju iz Nacionalnog programa za oporavak i otpornost za „Jačanje plinske infrastrukture", a koja su održana u sjedištima Karlovačke, Sisačko-moslovačke i Zagrebačke županije te Gradu Zagrebu kroz koje sve prolaze Plinacrovi plinovodi.Riječ je o četiri plinovoda: Zlobin - Bosiljevo duljine 58 kilometara, Bosiljevo - Sisak duljine 101 kilometar, Kozarac - Sisak duljine 21 kilometar i  Zabok - Lučko duljine 36 kilometara kojima će se omogućiti povećanje kapaciteta LNG-terminala na otoku Krku i transport 6,1 milijardu kubika plina godišnje prema hrvatskim potrošačima, te prema Mađarskoj i Sloveniji. 
 
Na sastanku su predsjednik Uprave Plinacra Ivica Arar i članica Uprave Daria Krstičević upoznali su župana Željka Kolara i njegove suradnike sa tijekom priprema i izgradnje spomenutih plinovoda za koje je izdvojeno 533 milijuna bespovratnih sredstava i tom prigodom zamolili za pomoć kod rješavanja imovinsko-pravnih poslova za dionicu plinovoda Zabok - Lučko koja prolazi kroz Krapinsko-zagorsku županiju.

Izgradnja plinovoda Zlobin-Bosiljevo započela je prošle godine, rečeno je na sastanku, dok Plinacro na području Krapinsko-zagorske županije provodi intenzivne aktivnosti na izgradnji sedam od 36 kilometara dugačkog plinovoda Zabok - Lučko kojim će se plin s LNG terminala na otoku Krku transportirat prema Sloveniji i drugim zemljama jugoistočne Europe.
 
Župan Kolar je istaknuo kako ima razumijevanja za teškoće koje uzrokuju izuzetno kratki rokovi za dovršenje projekta te kako i sami imaju slične probleme. Zajedno sa svojim suradnicima poduzet će potrebno da se aktivnosti na imovinsko-pravnim poslovima ubrzaju i da se projekt izgradnje plinovoda Zabok - Lučko dovrši u planiranom roku.