Studenti posjetili gradilište Magistralnog plinovoda Zlobin - Bosiljevo

U sklopu kolegija Tehnologija građenja 1. studenti 1. godine Diplomskog studija smjera Organizacija građenja Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u pratnji doc. dr. sc. Mateja Mihića, posjetili su gradilište Magistralnog plinovoda Zlobin - Bosiljevo. Tom prigodom Aleksandar Karre, voditelj projekta upoznao ih je uvodno s poslovanjem tvrtke, projektima koji su u tijeku te s budućim razvojnim planovima Plinacra. 

 
 
U nastavku im je Karre detaljnije predstavio projekt izgradnje magistralnog plinovoda  Zlobin - Bosiljevo. Studenti su imali prilike čuti iz prve ruke sve detalje vezane uz planiranje i upravljanje projektima, organizaciju i upravljanje radovima, vođenje troškova te izazove koji dolaze uz ovako velike projekte.
S posebnim zanimanjem popratili su teme poput predstavljanja programa i alata koji voditelji projekata koriste tijekom izgradnje objekata, radova polaganja plinovoda u iskopani rov te problematiku organizacije radova na zahtjevnim terenima i bušenjima ispod cesta i željezničkih pruga. 

Brojnim pitanjima studenti su pokazali veliko zanimanje za organizaciju i realizaciju ovakvih složenih i zahtjevnih projekata kakvi se nerijetko provode u Plinacru. 
Višegodišnja suradnja Plinacra i Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu rezultat je, s jedne strane želje doc. dr. sc. Mateja Mihića da svojim studentima teoretska znanja pokaže u praksi, a s druge strane želje Plinacra da budućim „graditeljima“ primjerima iz prakse omogući bolje razumijevanje zahtjevnih projekata koji se u Plinacru provode.