Članica Uprave Plinacra, Daria Krstičević, izabrana za dopredsjednicu Upravnog odbora HSUP-a




Radnom i svečanom sjednicom Skupštine Hrvatske stručne udruge za plin (HSUP), 17. listopada 2023. godine u poslovnoj zgradi INA-e, obilježen je Dan plina. Kao i svake godine, okupio se veliki broj stručnjaka za plin iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, energetskih kompanija, Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA), akademske zajednice te stručnih udruga. Tom prigodom članica Uprave Plinacra, Daria Krstičević, izabrana je za dopredsjednicu Upravnog odbora HSUP-a.
 
Tijekom radnog dijela, odnosno rasprave na temu „Spremnost plinskog sustava i opskrbe plinom za sezonu 2023./2024.“, ulogu Plinacra kao operatora plinskog transportnog sustava Republike Hrvatske, predstavio je Robert Bošnjak, pomoćnik članice Uprave Plinacra. Tijekom prezentacije Bošnjak je istaknuo završene projekte i rekonstrukcije plinskih čvorišta te druge obavljene poslove na objektima plinskog transportnog sustava, koji će dodatno podići razinu sigurnosti i pouzdanosti opskrbe potrošača s osobitim naglaskom na učinkovit rad Kompresorske stanice u Ludini. Kad je riječ o spremnosti Plinacrova sustava za ovu ogrjevnu sezonu, kao i ranijih godina, istaknuo je kako je ona neupitna.
 
U zaključnom dijelu Skupa dodijeljene su nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima koji aktivno djeluju u plinskom sektoru Republike Hrvatske ili prate njegov rad. Izvršni direktor MET Croatia Energy Trade g. Mario Matković  dobio je nagradu Hrvatske stručne udruge za plin za menadžera godine, dok je za osobni doprinos razvoju plinskog gospodarstva nagrađen g. Đuro Zatezalo iz Gradske plinare Zagreb.