Plinacro na HUNIG-ovoj 11. Međunarodnoj konferenciji Naftno-plinsko gospodarstvo i obnovljivi izvori energije

U organizaciji Hrvatske udruge naftnih inženjera i geologa u Šibeniku je od 17. do 19. listopada održana 11. međunarodna konferencija Naftno-plinsko gospodarstvo i obnovljivi izvori energije, koja je okupila oko 200 sudionika iz zemlje i inozemstva.


 
U ime predsjednika Uprave Plinacra nazočne je pozdravio pomoćnik predsjednika Uprave, Vedran Špehar, navodeći brojne projekte koji imaju za cilj osiguravanje sigurnog i pouzdanog transporta prirodnoga plina. Špehar je pri tom istaknuo prioritete, od kojih je posebno projekt izgradnje plinovoda Zlobin – Bosiljevo, kojim će se omogućiti povećanje kapaciteta transporta plina s LNG terminala na otoku Krku.
 
Više detalja o plinskom transportnom sustavu RH te ključnim strateškim projektima tvrtke nazočnima je u uvodnom izlaganju predstavio Robert Bošnjak, pomoćnik člana Uprave. Bošnjak je također bio i sudionik panel rasprave Pogled na budućnost naftnih stručnjaka u energetskoj tranziciji. 



 
Doprinos uspjehu konferencije dali su i dr. sc. Darko Pavlović, kao koautor rada Revizija napuštenih površinskih kopova u Varaždinskoj županiji – studija slučaja te Branka Belamarić, koja je uz komentorstvo Roberta Bošnjaka održala predavanje na temu Uloga vodika u dekarbonizaciji plinskoga transportnog sustava.