Plinacro domaćin sjednice Upravnog odbora HSUP-a

U upravnoj zgradi Plinacra u srijedu 6. listopada održana je 9. sjednica 7. saziva Upravnog odbora Hrvatske stručne udruge za plin, kojom je presjedao predsjednik udruge Dalibor Pudić.
Sjednica je održana u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama. 



 
 
Hrvatska stručna udruga za plin od 1993. godine potiče razvoj plinske djelatnosti s tehničkog i znanstvenog gledišta, sigurnosti i zaštite okoliša, podizanja nivoa znanja i obrazovanja, razmjene iskustava i informacija od interesa za plinsko gospodarstvo u cjelini.
 
U ime domaćina okupljene je pozdravila članica Uprave Plinacra, Darija Krstičević. Osvrnula se na značaj i doprinos HSUP-a u energetskom te poglavito plinskom sektoru. Također je istaknula kako je Plinacro svoju 20. godišnjicu obilježio otvaranjem spojnog plinovoda  LNG terminala Zlobin – Omišalj te osiguravanjem novog diverzificiranog dobavnog pravca plina.

 
Radni dio sjednice započeo je izvješćem o aktualnoj problematici plinskog gospodarstva, nakon čega se raspravljalo o Izvješću o radu HSUP-a za razdoblje od 2017. do 2021. godine te o prijedlogu Programa rada HSUP-a za razdoblje od 2021. do 2025. godine. Slijedeća točka dnevnog reda bila je ostvarenje proračuna za tekuću i prijedloga proračuna za 2022. godinu za HSUP i za Centar za plin Hrvatske.
 
U završnom dijelu sjednice bilo je riječi o ovogodišnjem Danu plina, koji će se održati 12. listopada te prijedlogu kandidata za priznanja i nagrade HSUP-a koja se na spomenutom događaju dodjeljuju, kao i o organizaciji 37. Međunarodnog znanstveno-stručnog susreta stručnjaka za plin u Opatiji.