Plinacro u akcijama "Zajedno za Zagreb" i "Hrvatska protiv koronavirusa“

Potaknuti pismom Ivice Arara, predsjednika Uprave Plinacra, koji je osobnom donacijom cjelokupne neto plaće za ožujak vlastitim primjerom želio potaknuti zaposlenike Plinacra na nužnu solidarnost i zajedništvo s onima koji su ostali bez doma i kojima je  pomoć potrebna u Plinacru je u protekla dva dana prikupljeno 117.050,00 kuna koji će se uplatiti na račun akcija "Zajedno za Zagreb" i "Hrvatska protiv koronavirusa“.
 
U pismu upućenom zaposlenicima Arar je, među ostalim, naveo  kako su u ovom iznimnom i izazovnom trenutku Hrvatska i njeno stanovništvo suočeni s brojnim teškoćama, koje osim što ugrožavaju zdravlje i život građana, ugrožavaju i njihovu egzistenciju i dodao kako je riječ o akcijama za čiji uspjeh je nužno jedinstvo i solidarnost koje su djelatnici Plinacra do sada u više navrata zajedno nesebično iskazivali.
 
U pismu je apelirao da se, u skladu s vlastitim mogućnostima, zaposlenici odreknu dijela plaće za ožujak i tako pruže pomoć građanima kojima je ta pomoć nužna. Za akciju  "Zajedno za Zagreb" prikupljeno je 56.700,00 kuna, a za akciju "Hrvatska protiv koronavirusa“ 60.350,00 kuna.