U tijeku niz radova na održavanju i dogradnji transportnog sustava

Predsjednik Uprave Plinacra Ivica Arar jučer je obišao mjerno-redukcijsku stanicu (MRS) Ivanja Reka na kojoj su u tijeku radovi. Konkretno, na zahtjev HEP Proizvodnje izvodi se rekonstrukcija mjerno-rekukcijskih linija u svrhu povećanja kapaciteta za pogon termoelektane-toplane (TE-TO) Zagreb.



Radovi su započeli 23. rujna i trebali bi biti završeni do kraja mjeseca. Ukupna vrijednost investicije (projektiranja, opreme, radova i ostalog) iznosi 7,7 milijuna kuna, a izvođač radova je zajednica ponuditelja koju čine tvrtke Mato el-d, Cjevomont i Specijalna oprema. Pored navedenog, u sklopu radova obavljeno je i spajanje kontejnerske MRS Dugo Selo II u svrhu modernizacije objekta, odnosno zamjene starijeg dotrajalog objekta novoizgrađenim.

Pored radova na MRS Ivanja Reka u razdoblju od 16. do 23. rujna obavljeni su i radovi na MRS Zagreb Jug, također na zahtjev HEP Proizvodnje, a u svrhu povećanja priključnog kapaciteta mjerno-redukcijskih linija za opskrbu elektrane-toplane (EL-TO) Zagreb. Ukupna vrijednost investicije je 5,1 milijun kuna, a izvođač radova bila je zajednica ponuditelja u sastavu Monter-Strojarske montaže i Elektrocentar Petek.



Uz navedene radove na (širem) području Zagreba, u tijeku su i radovi u Slavoniji. Tako će 27. rujna biti izvršen prespoj rekonstruiranog plinovoda Donji Miholjac-Osijek na postojeći plinski transportni sustav. Potom će se plinovod naći u pokusnom radu te će uslijediti ishođenje uporabne dozvole.  Također, 10. listopada izvršit će se i spajanje novoizgrađene kontejnerske MRS Donji Andrijevci na postojeći transportni sustav.