Plinacro na Summitu energetske demokracije (SED 2019)

U organizaciji Energetskog instituta Hrvoje Požar i Hrvatskog energetskog društva u Puli je od 10. do 12. travnja održan Summit energetske demokracije (SED 2019).

Događaj je na jednom mjestu okupio vrhunske domaće i međunarodne stručnjake, predstavnike vodećih energetskih kompanija te kreatore energetske i industrijske politike. Kroz panele, uvodna izlaganja i studije slučajeva, bilo je riječi o svim ključnim aspektima problematike vezane uz energetski sektor, među ostalim, o pitanjima energetske politike, sigurnosti opskrbe električnom energijom i plinom, tržištu plina, nafte i naftnih derivata, obnovljivim izvorima energije, svjetskim trendovima u istraživanju i obnovi rezervi ugljikovodika, ali i o nizu drugih tema.

Plinacrov predstavnik Robert Bošnjak, rukovoditelj Službe strateškog razvoja, uz Kamrana Huseynova iz SOCAR-a i Amita Mora iz izraelske tvrtke Eco Energy Financial & Strategic Consulting, bio je sudionik panela Sigurnost opskrbe plinom, organiziranog od strane Plinacra.

Pored Bošnjaka, posljednjeg dana skupa, u panelu Tržište plina – uloga plina u energetskoj tranziciji, sudjelovao je i drugi predstavnik Plinacra, doc.dr.sc. Darko Pavlović, savjetnik predsjednika Uprave. Pored njega, u panelu su sudjelovali još i Dalibor Pudić, predsjednik Hrvatske stručne udruge za plin (HSUP), Tomislav Jureković, predsjednik Upravnog vijeća HERA-e, Marko Horvacki Zivalov iz PPD Distribucije plina, Michael Mollner iz EVN-a, Davorka Tancer iz INA-e te Igor Pirija iz Gradske plinare Zagreb.