Plinacro domaćin sjednice UO HSUP-a

U upravnoj zgradi tvrtke Plinacro danas je održana 1. sjednica 6. saziva Upravnog odbora i Časnog suda Hrvatske stručne udruge za plin (HSUP), kojoj je prisustvovao velik broj stručnjaka za plin i predstavnika vodećih tvrtki plinskoga gospodarstva.
 
Nakon što je predsjednik HSUP-a Miljenko Šunić otvorio sjednicu, u njezinu uvodnom dijelu održana su tri predavanja o aktualnim temama iz područja razvoja plinskog sektora i djelovanja plinskog tržišta. U prvom od njih,  direktor Službe strateškog razvoja Plinacra Vladimir Đurović predstavio je buduće nove razvojne projekte, usmjerene na povezivanje hrvatskog plinskog transportnog sustava kroz interkonekcije i nove dobavne projekte. Direktorica Sektora tehnološkog upravljanja Plinacra Ivana Marković u svojem je predavanju prezentirala ulogu Plinacra na hrvatskom tržištu plina, dok se Željko Darmopil, predsjednik Grupacije distributera i opskrbljivača pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), osvrnuo na distribuciju plina i usluge javne opskrbe u uvjetima novih tarifa plina.
 
U nastavku sjednice razgovaralo se o pripremama za nadolazeći 29. susret stručnjaka za plin u Opatiji i poslovanju HSUP-a, a susret je zaključen obilaskom Plinacrova Nacionalnog dispečerskog centra, zaduženog za kontinuirani operativni nadzor transportnog sustava s ciljem osiguranja sigurnog i pouzdanog transporta.