U Ivaniću održana sjednica Odbora za zaštitu na radu Plinacra i predavanje o prevenciji ovisnosti

U poslovnom objektu Plinacra u Ivanić Gradu 10. svibnja je održana redovita sjednica Odbora za zaštitu na radu tvrtke, pod predsjedanjem Ivana Fugaša, kao predsjednika Odbora.
 
Na sjednici su razmatrane teme iz područja zaštite i sigurnosti, odnosno analizirana provedba aktivnosti iz područja zaštite na radu, zaštite od požara, zaštite okoliša te zaštite i spašavanja. U radu Odbora sudjelovali su i specijalist medicine rada i predstavnik radnika (koordinator povjerenika za zaštitu na radu).
 
Nakon sjednice Odbora, specijalist medicine rada, dr. Miroslav Ramljak iz Doma zdravlja Zagreb-Centar, kao specijalist medicine rada s kojim Plinacro ima ugovorenu uslugu medicine rada, održao je predavanje iz prevencije ovisnosti o alkoholu, pušenju i opojnim sredstvima. Cilj predavanja, kojem je nazočilo dvadesetak radnika Regije transporta plina Središnja Hrvatska i PJ Održavanje i skladišta, bio je upoznati radnike s potencijalnim problemima kod ovisnosti, pri čemu je naglasak bio na prevenciji.



Također, istaknuti su problemi koji proizlaze iz ovisnosti, prije svega za zdravlje radnika, ali i utjecaj na smanjenje radne sposobnosti i, samim time, lošije izvršavanje radnih zadataka. Posebno je naglašeno kako su konzumacija alkohola i opojnih sredstava i pušenje strogo zabranjeni u radnim prostorima Plinacra, odnosno naglašeno da je poštivanje navedene odredbe dužnost svih zaposlenika.
 
Prisutni su, kroz diskusiju, aktivno sudjelovali u predavanju, a zaključak je da bi predavanja sličnog tipa bilo dobro organizirati i na drugim lokacijama tvrtke.